FILE SERVER SI BACK-UP (Server de fisiere)

Un server este o parte importanta dintr-o retea care are un numar de functii critice, care pot include, acces partajat la fisiere, controlul accesului la retea, centrala e-mail si management de colaborare. In ceea ce priveste partajarea de fisiere, server-ul este centrala „cabinetul de depozit” in care sunt pastrate informatiile unei afaceri. In cazul in care utilizatorii individuali salveaza fisiere de pe hard disk-ul individual al unui calculator, fisierele nu sunt usor accesibile pentru altii sau in cazul in care ceva nu merge bine cu computerul, accesul la fisierele de pe acesta nu vor fi afectate. Cu o retea de server, in cazul in care computerul este oprit sau hard-disk-ul prezinta probleme, puteti accesa in continuare fisierele. Un server poate avea un sistem construit pentru recuperarea datelor in anumite cazuri critice. Exista, de asemenea, mai multe aplicatii destinate functionarii unui server, care odata instalate vor spori foarte mult productivitatea unei afaceri si procesul de comunicare.

Network Storage Attached ca o alternativă la un server

Network Storage Attached sau NAS este, pur și simplu, un hard disk extern cu o interfață de rețea. Spre deosebire de, să zicem, drive-uri externe USB, drive-ul NAS nu se bazează pe un PC gazdă pentru a le face vizibile pe o rețea, acestea operează independent de PC-uri, ceea ce face o operare mai simplă.
Cele mai multe drive-uri externe stau destul de prost la capitolul de a oferi mai mult decât capacitatea de stocare suplimentar. Dar în ultimii ani, unitățile NAS au devenit treptat mai inteligente și cele mai recente versiuni vin impreuna cu software de tip server relativ ok, oferind o mare parte din funcționalitatea serverelor, dar la o fractiune mai mica din costul lor.
Nu numai că acestea sunt concepute pentru a fi simplu de a gestiona și opera ca aparate de rețea – cutiile NAS tind să fie foarte compacte, unele nu mai mare decât o cutie de pantofi, astfel încât acestea se vor potrivi oriunde.

Dacă cerințele dvs. nu sunt mari un NAS poate fi o alternativă în acest caz.
Noțiuni de bază referitoare la porturile pentru server-ul dvs: Toate serverele vor veni cu cel puțin un port de rețea – de obicei cu Fast Ethernet (100 Mbps) sau port de rețea Gigabit Ethernet (1000Mbps) . În afară de porturile de mouse-ul, tastatură și ecran ar trebui să aveți USB 2.0 sau 3.0 port.

De ce este important sa ai un Server de fisiere?

 • Acces

  Acces partajat la fisiere din reteaua locala sau prin VPN

 • Nu se pierd date

  In cazul in care ceva nu merge bine pe unul din computerele de lucru din retea sau pierdeti date, accesul la fisierele de pe server nu vor fi afectate si va puteti recupera datele dvs.

 • Back-up si recuperare

  Server-ul in sine este configurat sa efectueze backup-uri in oglinda pe alte HDD-uri interne. Este putin probabil ca toate HDD-urile din server sa cedeze.

DE CE SA NE ALEGI

ELIMINĂ PROVOCĂRILE IT DIN AFACEREA TA

Experiența noastră in domeniul tehnologiei permite afacerii dvs. să eficientizeze fluxul de lucru și să crească productivitatea. Indiferent de afacere, Dot Network Solutions vă oferă soluții conforme cu industria.

Nu mai pierdeți timp și bani cu tehnologia. Contacteaza-ne

Alina

Colaborarea cu Dot Network Solutions îmi oferă liniște sufletească, știind că echipamentele mele funcționează perfect, fără ca acestea să ne perturbe operațiunile de zi cu zi.

Alina
Bucuresti, RO
Adrian

Din scurt, am primit o solicitare de la directorul nostru pentru a obține o ofertă pentru software și laptopuri. Aveam nevoie de ele până la prânz a doua zi. Dar colegul de la Dot Network Solutions a reușit să ne aducă primele lucruri dimineața.

Adrian
București, RO
De ce să ne alegi

6 MOTIVE PENTRU A COLABORA CU NOI

 • conversations-4872_af60b258-251e-41af-b238-dfb706d7b3d4

  Răspuns rapid

  Ne putem conecta la computerul sau serverul dvs. de la distanță și puteți rezolva multe probleme imediat fără a aștepta ca un tehnician să se deplaseze în locația sau la sediul dvs.

 • diploma-2983_a6bb0b64-dbc1-431e-ac00-a83597982a0

  Experiență

  De peste 10 ani de externalizare IT, am acumulat experiență într-un spectru larg de tehnologii, industrii și tipuri de aplicații.

 • messaging-app-4876_473fc710-9ecc-4785-9e78-8c9f00ae9498

  Nu iti explicăm printr-un limbaj tehnic

  Meriți să ai răspuns la întrebările tale în româna simplă. Tehnicienii noștri vor explica clar ce se întâmplă, astfel încât să înțelegeți.

 • flag-2979_1fd1d414-4b4f-4887-a94a-493ba8e0b0c7

  Afaceri experimentate

  Proiectăm, evaluăm și propunem soluții avantajoase tehnologic printr-o înțelegere minuțioasă a activitatii compania dvs..

 • source-code-1900_d2c3a8cb-9d49-47a9-aa2d-152f24e446d6

  Un Singur Magazin

  Ne ocupăm de toate aspectele infrastructurii IT, inclusiv hardware, managementul software și orice alte nevoi legate de tehnologie.

 • happy-emoji-2947_45d5bb03-c67d-4e73-a316-a5e7f4a9f2f7

  100% Satisfactie Garantată

  Dorim să fiți complet satisfăcut de serviciile noastre. Vom face tot ce trebuie pentru ca să fiți mulțumit. Fara ezitari, fara probleme….

Nu mai pierdeți timp și bani cu tehnologia. Cititi despre compania noastră

Cum Funcționează

OBȚINEȚI O COTAȚIE DE PREȚ

Vă rugăm să contactați echipa noastră sau completați formularul de mai jos. Un reprezentant vă va contacta în curând.

 • Hai să vorbim

  Vom discuta despre afacerea dvs., despre cum folosiți tehnologia și ce doriți sa obțineți de la tehnologie.

 • Alegeți-vă planul

  Dacă suntem firma potriviă, veți alege contractul de servicii IT care funcționează cel mai bine pentru compania sau firma dvs.

 • Începeți sa colaborati cu noi

  În câteva zile, o sa ai o experiență placută daca alegi serviciile noastre.